Liharulla

Mikä olisikaan herkullisempaa viikonlopun päivällisellä kuin mehevä liharulla. Liharulla sopii myös vaikkapa eväsretkileipien täytteeksi. Grillauksen jälkeen voit halutessasi jättää sen savustuspussiin tekeytymään ja odottamaan ruokailijoita.

  • 1 kg porsaan ulkofilee pala
  • 150 g pekonia
  • 4 oksaa rosmariinia
  • 4 oksaa timjamia
  • 3 rkl sinappia
  • 2,5 tl suolaa
  • 1 tl mustapippuria

Valmistus

  1. Leikkaa porsaan ulkofileepala noin 1 cm paksuksi levyksi. Levitä liha suoraksi leikkuulaudalle.

  2. Levitä lihan päälle suola ja sinappi. Asettele päälle seuraavaksi pekoniviipaleet pitkittäin.

  3. Revi rosmariinin lehdet irti varresta ja tee samoin myös timjamille. Lisää yrtit lihan päälle ja rullaa liha takaisin muotoonsa.

  4. Sido rulla lopuksi narulla muutamista kohdista, jotta se pysyy kasassa. Anna rullan maustua tunnin verran huoneenlämmössä.

  5. Kuumenna grilli täydelle teholle. Laita liha savustuspussiin ja savusta lihaa ensin 15 minuuttia ja sitten laske lämpötila puoleen. Jatka grillaamista vielä 45 minuuttia. Anna lihan tekeytyä hetki pussissa ennen tarjoilua.