Lammaskebakot

Lampaanliha viihtyy parhaiten voimakkaiden makujen seurassa. Savu antaa hienostuneen sävyn lammaskebakoille ja ne maistuvat taivaallisilta dipattuina jogurttikastikkeeseen.

  • 400g lampaan jauhelihaa
  • 4 valkosipulinkynttä
  • 1 dl korianteria
  • 1 chili
  • 2 rkl punaviinietikka
  • 1 tl mustapippuria
  • 1,5 tl suolaa
  • Kastike:
  • 200g maustamatonta jogurttia
  • 2 valkosipulin kynttä
  • 1 rkl sitruunamehua
  • suolaa
  • mustapippuria
  • Lisäksi:
  • Puisia grillivartaita

Valmistus

  1. Hienonna valkosipulin kynnet, korianteri sekä chili. Lisää kaikki mausteet jauhelihaan ja sekoita massa hyvin.

  2. Jaa massa 8 osaan ja puristele ne tikkuihin.

  3. Kuumenna grilli täydelle teholle. Asettele tikut lomittain savustuspussiin. Grillaa täydellä teholla ensin 15 minuttia ja sitten puolella teholla 10 minuuttia.

  4. Valmista kastike sekoittamalla mausteet jogurttiin.