Kasvisvartaat halloumilla

Paprika rakastaa savun makua, kun joukkoon lisätään vielä halloumia ja tämä kaikki kruunataan makean tulisella kastikkeella, on se varma grillijuhlien suosikki.

  • 12 pientä paprikaa (tai 2 isoa)
  • 1 rasia siitakesieniä
  • ½ nippua kevätsipulia
  • 1 paketti halloumia
  • 1 lime
  • Kastike:
  • 2 rkl hunajaa
  • 2 rkl öljyä
  • 1 chili
  • korianteria
  • suolaa

Valmistus

  1. Poista paprikoista halutessasi siemenet, mutta pienissä paprikoissa sitä ei tarvitse tehdä. Leikkaa halloumi isohkoiksi lohkoiksi.

  2. Laita paprikoita, siitakesieniä, kevätsipulia ja halloumipaloja vuoron perään vartaisiin. Lisää lopuksi limelohkot vartaiden päihin, jotta pussi ei mene rikki.

  3. Lämmitä grilli täydellä teholla ja savusta 15 minuuttia. Mikäli haluat että paprikat ovat täysin kypsiä jatka vielä 10 minuuttia puolella teholla.

  4. Valmista kastike sekoittamalla hunaja ja öljy keskenään. Lisää hienonnettu chili ja korianteri. Mausta suolalla.

  5. Lusikoi kastiketta heti kuumien vartaiden päälle.